https://hevizszallas.com

Ingyenes gyógy és termálfürdőzés Hévízen

 Van egy csodálatos hely Hévízen, ahova már régi idők óta járnak a helybeliek és a gyakran visszatérő törzsvendégek. Ez a csodálatos hely pedig nem más, mint a Hévízi tó kifolyója. 

A Hévízi tó vize három naponta tejesen kicserélődik. Ennek a kristálytiszta gyógyvíz vízében lehet fürdeni mindenféle kötöttségektől mentesen, mert nincs belépődíj, nincs nyitvatartási idő, semmi olyan, ami a kicsit nagyobb szabadságra vágyó embereket zavarhatja. Ez a víz 100 százalékban a Hévízi tó vize. 

A Hévízi tó vizéhez hasonlóan csodálatos élővilággal rendelkezik ez a kifolyó. Tavirózsák, halak, aranyhalak és további más csodálatos élőlények is élnek benne, így nemcsak a gyógyvízre vágyó fürdőzők, hanem a horgászok is szeretik látogatni a helyet. A horgászok a fürdőzőhelytől mindig messzebb hódolnak szenvedélyüknek. 

Az utóbbi időben egyre többen fedezik fel ezt a Hévízi szabad strandot, sőt vannak akik kifejezetten ezért látogatnak ide. Az igazi szezon tavasszal indul és késő őszig tart. Márciustól novemberig. De sokan télen is fürdőznek benne. Közvetlenül a zsilip után a víz hőmérséklete még télen sem szokott 20 celsius fok alá menni. 

Ősztől tavaszig nagyon kedvelt kenutúrák vannak ezen a szakaszon, mely szakasz teljes hossza 13 km. A Hévízi tó vize eztán a Zala-folyóba ömlik. A szakasz egy csodálatos természetvédelmi területen húzódik végig. 

A zsilip mellett parkoló van, sőt a közelben egy kerékpárút kapcsolja össze Hévízt Keszthellyel, így a kerékpár szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. 

A Hévíz patak átlagos sebessége minimális, 0,5 km/h. A patak szélessége 2-8 méter között változik. Átlagos mélysége 30 cm és 2 méter között változik. Kiváló hely horgászok számára is. Nagyon gazdag növény és állatvilág jellemzi. 

Csodálatos hangulatot áraszt a tó felett lebegő páraréteg, a nagyon sok  tavirózsa, tündérrózsa és a nagyon gazdag élővilág. 

Annak ellenére, hogy a Hévízi tó kifolyó csatornája, patakja, közvetlenül a hévízi zsilip után nagyon kedvelt fürdőzőhely, sosincs szerencsére olyan nagy tömeg, hogy az már zavaró lenne. 
A Hévíziek a a hévízi kifolyót egyszerűen isten áldásának vagy másképpen isten ajándékának nevezik. Azok számára, akik nem kívánnak részt venni az egyre emelkedő jegyárakból és egyéb kötöttségekből, azok számára tökéletes és ideális fürdőzési helyszín a hévízi tó kifolyója, közevetlenül a zsilip után. 

A hévízi tó kifolyójának megközelítése

Ha Hévíz Apartmanháznál foglal, akkor minden lényeges és fontos információt megkap a Hévízi-tó vizében való ingyenes fürdőzéshez. Ez jár minden foglaláshoz. 

Foglaljon és jöjjön a Hévíz Apartmanházba az ingyenes, fantasztikus fürdőzéssel egybekötve!

Várjuk sok szeretettel! Ingyen masszázs a hévízi tó zsilipjénél

A hévízi tó vize megközelítőleg egy méter magasságból zúdul a Hévíz-patak vizébe, ami kiváló és erőteljes masszázst nyújt az idelátogatóknak. Nem vagyunk biztos benne, hogy a hévízi tó masszőrei erősebben masszíroznának. 

A vízesésnél megközelítőleg 3-6 ember tud tartózkodni, ezért a sokan vannak akkor ügyesnek és szemfülesnek kell lenni. 

A Hévíz patak kristálytiszta vizét bizonyítja, hogy a tavirózsák tömegével fordulnak elő, mely növény nagyon érzékeny a víz tisztaságára. A tavirózsák éjjelre becsukódnak és reggel nyílnak ki újra, csodálatos látványt nyújtva. 


Lorabel Apartmanház Hévíz

FREE
VIEW